Kort om

Sven-Erik Ravn

Sønderjyde, født 1945 i Gram. Uddannet journalist og tidligere ansat ved Dannevirke, Vestkysten og Jydske Tidende.

Siden 1990 selvstændig freelance med bl. a. information og PR som speciale.

Har skrevet, redigeret og udgivet flere bøger, bl.a. Sønderjysk Mad mmm, der er udkommet i flere oplag i alt i 8.000 eksemplarer.

2003 - 2015 redaktør og udgiver af det sønderjyske satire tidsskrift æ Rummelpot.

 Speciale: Foredrag om især sønderjyske emner. Se temaer på denne side


Bosat på Sletagergaard sammen med Henriette Holsteen Jessen. Kontakt: 74 51 46 48 email svenerikravn@gmail.com

 

facebook.com/svenerikravn

 

 

 

 

 

 

Sønderjysk humor - osse for danskere

 

 

 

 

Sønderjysk Mad genoptrykkes!

 

Da denne bestseller udkom i 2005, blev det første oplag hurtigt udsolgt, og et nyt blev sat i værk. I alt er der nu trykt næsten 8000 eksemplarer af denne populære bog, så man skulle tro, at behovet var dækket. Men jeg får fortsat henvendelser, og da vi har fået et godt tilbud, trykker vi et lille oplag, som vi håber rækker denne gang.

Sønderjysk Mad mmm ventes at være i boghandlen sidst i juni 2019. 260 sider, hard cover. Prisen i boghandlen bliver som tidligere 249,95 kr. 

Da vi har afhændet æ Rummelpotten og dermed også Rummelpottens forlag, har vi etableret et nyt forlag Forlaget Sletagergaard.

Sønderjysk Mad mmm har ISBN 978-87-971473-0-6

 

Sønderjysk Humor

Det har længe været min drøm at udgive en bog om sønderjysk humor. Det ser ud til at lykkes nu, og i løbet af efteråret kommer bogen, en antologi, der indeholder en række gode fortællinger af danske forfattere og kendte sønderjyder, samt sjove indslag om ting, der kun findes i Sønderjylland.  Den fremhæver vores identitet og mentalitet på en humoristisk måde.

Mere om bogen, når den er klar, men glæd dig.

 

Den 100- årige, der ikke ville dø

Denne bog er skrevet af mig, men udgivet af Den Nordslesvigske Kvindeforening i anledning af foreningens 100-års jubilæum og efterfølgende 110-års jubilæum. Bogen beskriver kvindeforeningens kamp for at støtte sønderjyske børn, der skulle på skoleophold nord for den daværende grænse til Danmark. Senere etablerede foreningen hvilehjem på Rømø for nedslidte sønderjyske kvinder, der især efter 1. verdenskrig, havde brug for rekreation. Rønshoved Skolehjem var også en del af foreningens virke indtil foreningen omkring 100-års jubilæet måtte konstatere, at der ikke længere var brug for denne private støtte og derfor afhændede ejendommene og lagde kapitalen i en fond. Også dens virke beskrives i bogen.

Denne bog kan købes på hjemmesiden: www.nordslesvigskekvindeforening.dk

 

Kontakt

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.