Kort om

Sven-Erik Ravn

Sønderjyde, født 1945 i Gram. Uddannet journalist og tidligere ansat ved Dannevirke, Vestkysten og Jydske Tidende.

Siden 1990 selvstændig freelance med bl. a. information og PR som speciale.

Har skrevet, redigeret og udgivet flere bøger, bl.a. Sønderjysk Mad mmm, der er udkommet i flere oplag i alt i 8.000 eksemplarer.

2003 - 2015 redaktør og udgiver af det sønderjyske satire tidsskrift æ Rummelpot.

 Speciale: Foredrag om især sønderjyske emner. Se temaer på denne side


Bosat på Sletagergaard sammen med Henriette Holsteen Jessen. Kontakt: 74 51 46 48 email svenerikravn@gmail.com

 

facebook.com/svenerikravn

 

 

 

Aktuelle emner

Book Sven-Eriks stand-up-sjow

Temaet er Sønderjysk Humor – osse for danskere – og man kan kalde det et foredrag eller et stand-up-sjow, men uanset titel, så er det morsomt.

 

Det har jeg bevis for, idet en busfuld gæster fra Gladsakse var indlagt til verdenspremieren på Agerskov Kro. Det første jeg her blev spurgt om var: - Nu taler du vel, så vi kan forstå det? Ja, de var forståeligt nok bange for at det hele skulle være på sønderjysk dialekt… Nej, det var det ikke, og det er jo netop en af ideerne med bogen og foredraget, at det skal forstås osse af danskere – selvom de undervejs lærte noget om den særlige sønderjysk humor. Og nogle enkelte sønderjysk nøgleord. Det gælder om at komme ud af boksen. Og det blev til mange gode grin. Temaerne er netop vores særlige humor, som jeg søger at beskrive med en række eksempler fra mit eget liv – og andres.

 

Dertil kommer så, at jeg fortæller nogle af de mest morsomme anekdoter, som findes i bogen. Der er virkelig mange perler blandt de mange bidrag, som er leveret og som er bogens rygrad.

 

Det tager en time, og du skal ikke deltage, hvis du ikke har kræfter til at grine det meste af tiden…

 

Bestilling på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Prisen er 2000 kr. plus evt. kørsel.

 

Og det blev Danmark! Fra den euforiske tid omkring afstemning og genforening for 100 år siden.

2020 er genforeningsåret, hvor Danmark vristede Sønderjylland ud af kløerne på den tyske ørn. Afstemningen og senere genforeningen rummer spændende skæbner og dramatiske begivenheder. I foredraget skildres også den menige mands tanker omkring den store omvæltning. Foredraget rummer både de generelle fakta om afstemningen, men også de mere lokale forhold, såfremt de er tilgængelige.

4-6 kvarter efter ønske. 3.000 kr. plus evt. kørsel.

 

 Hjemmefronten – blandt de sønderjyske kvinder og børn under den store krig 1914-1918

Dette foredrag er udarbejdet i anledning af at det er godt 100 år siden første verdenskrig rasede over Europa. Sønderjylland, der dengang havde skæbnefællesskab med det tyske rige, blev hårdt ramt bl.a. ved at 30.000 mænd blev indkaldt som soldater og efterlod landsdelen til kvinderne, der måtte lide sult, afsavn og frygt for mænd og børns skæbne mens de styrede på hjemmefronten. Et hjertegribende foredrag om kvinderne, der måtte udfylde mændenes plads.

Med power point mv ca 5-6 kvarter.

Pris: 3.000 kr. plus evt. kørsel 

 

 Sønderjysk humor- osse for danskere

Den sønderjyske identitet rummer også en speciel form for humor. Her bruger vi ikke bare at fortælle anekdoter, men bruger humoren med en glimt i øjet for eksempel til at pille andre ned fra piedestalen. Titlen ”osse for danskere” henviser til, at foredraget er på dansk og ikke på sønderjysk dialekt.

Et ca. 60 minutters stå op show med sønderjyske anekdoter, personlige oplevelser af morsomme / pinlige begivenheder, sønderjyske specialiteter og andet godt fra vores alt andet end kedelige udkant. En informativ og uhøjtidelig introduktion til Sønderjylland. Egnet til festtale, velkomsthilsen til gæster i landsdelen og meget andet. Dog ikke begravelser.

Et forsøg på stand up – max. 1 time. Pris: 2000 kr. Plus evt. kørsel

 

"Kampen for Gud konge og fædreland"

I 2014 var 150 året for nederlaget på Dybbøl, og det markeredes på behørig vis. Lidt uden for de traditionelle rammer og inden den store Dybbøldag den 18. april markerede man i Tiset ved Gram landsbyens helt, Hans Tjellesen Schmidt.

Han var den første frivillige nordslesviger, der meldte sig under fanerne for at kæmpe for Gud, Konge og Fædreland. Og det blev hans død.

Hvorfor gå i krig og udsætte sig selv for svære strabadser, lemlæstelse og måske døden? Det prøver jeg at giver et svar på i mit foredrag om Hans Tjellesen Schmidt.

Mere end blot uddrag af en familiesaga…

5 kvarter inkl. power point 3000 kr. plus evt. kørsel

 

Kontakt mig på 74 51 46 48 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontakt

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.